Uwaga! Nowe zasady dotyczace cookies/ciasteczek. Używamy informacji zapisanych za pomoca cookies w celach statystycznych,
reklamowych oraz aby strona lepiej spelniala Twoje oczekiwania. Kolejne korzystanie z serwisu oznacza zgode na zapisywanie cookies.
Mozna zablokowac tworzenie cookies, zmieniajac ustawienia przegladarki, jednak dzialanie strony moze zostac ograniczone, a niektore czesci moga przestac działac.

 

 

OGÓRKI - żyj zdrowo.

Warzywa i ich właściwości lecznicze

 

 

 

 

 

POLECANE:

Pomidory

Kminek

Cebula

Kiszony sok

Truskawki

Dynia

Kiszone buraki

Kiszenie ogórków

Ogórki kiszone, ogórki kwaszone - produkt spożywczy powszechnie znany w Europie Środkowej i Wschodniej. Wynika ze złożonych ogórków w beczce lub słoju z dodatkiem łodyg i baldachów koper, korzeń chrzanu, ząbków czosnku zalanych wodą z solą, które kiszony.

Jak ukisić ogórki?:

Kiszone stosowane jako zakąski do wielu potraw. Są one dostarczane na obiad produkt oprócz ziemniaków, sałatka lub kanapki składnika. Czasami są one używane jako przekąska do wódki i śledzia w oleju z cebulą. Są one podstawowym składnikiem zupy ogórkowej.

ogorki kiszone

Kiszone na kilka dni małosolne ogórki, i przez długi czas - kiszone ogórki.

W Europie Zachodniej popularne pojęcie jest fałszywe, że ogórek jest zepsute, a jego produkcja jest w celu przyspieszenia procesu

Ogórki - warzywa © 2014